Contact

Get in Touch
ÎNTREBĂRI ADRESATE FRECVENT

 

Cum s-a înființat LEO?

Primul club LEO a fost înființat în anul 1957 de către Jim Graver, antrenorul echipei de baseball a liceului Abington din Pensylvania. Acesta a adoptat culorile liceului, maro și auriu. De asemenea, clubul a venit cu acronimul LEO, Leadership, Equality, Opportunity, equality fiind schimbat în experience ulterior.

Cu ce se ocupa cluburile LIONS?

Lions (sub numele complet de Lions Clubs International sau LCI) este o organizație non-guvernamentală mondială de voluntariat. A fost fondată în anul 1917, în Chicago, Illinois de către Melvin Jones cu dogma de a servi altruist pe ceilalți (“unselfish service to others”). Cluburile Lions sunt responsabile în a ghida și susține cluburile Leo, fiecare club Leo având un club Lions parent ce are această datorie. Programele locale ale cluburilor Lions includ conservarea vederii, a auzului și a vorbirii, informare pentru diabet, mobilizarea tinerilor, relații internaționale, probleme de mediu și multe altele.

Ce este Leo District 124 Romania?

Districtul LEO este o formă de organizare a cluburilor LEO dintr-o regiune. Districtul LEO 124 este format din toate cluburile LEO din Romania și Republica Moldova. Districtul ajută la coordonarea cluburilor LEO și comunicarea cu Districtul LIONS 124 Romania pentru a asigura o colaborare continuă. La nivel de district se organizează întâlniri la care participă toate cluburile LEO cum ar fi: ședințe, convenții, tabere etc. De asemenea, Districtul LEO are o rețea de traineri ce se ocupă cu sesiuni de dezvoltare pentru membrii cluburilor.

Se organizează tabere internaționale?

Membrii LEO pot participa la tabere internaționale organizate de cluburile LIONS din alte țări.

Email

Contactează-ne

Email

leocoziarmvalcea@gmail.com

Adresă

Râmnicu Vâlcea
Vâlcea, România